Rick Kroezen: Korte lijntjes met collega’s en ondernemers

Rick werkt sinds 2017 bij Euretco en is category manager running en racketsport bij Intersport Nederland. Ook vertegenwoordigt hij West-Europa in het Global Category Team Running, bij Intersport International Corporation. “Met vijf landen bepalen we op internationaal niveau gezamenlijk de strategie op het gebied van running. Met deze strategie willen we stappen maken van multi-generalisme naar multi-specialisme.”


“Denk daarbij aan belangrijke partnerships met merken en evenementen waar we mee samenwerken. Ook wordt omnichannel steeds belangrijker, voor Intersport de grootste groeipotentie. In principe werk ik voor Intersport, maar er is wel een nauwe samenwerking met vertegenwoordigers van Runnersworld, een formule van Euretco, en van de vrije sportondernemers.”

“De focus in mijn werk ligt momenteel op het toekomstbestendig maken van Intersport. We hebben een heel sterk merk in handen dat wereldwijd opereert, met lokale ondernemers die de beste kenners zijn van hun markt en hun klanten. Zij zijn de gezichten en ambassadeurs van de Intersport-organisatie. Op deze unieke plek in het concurrentieveld gaan we nóg meer inzetten. Hiermee willen we een sterke positie creëren tegenover de wereldmerken en de grote, verticaal opererende retailers.”

“Ik sport zelf veel. Ik tennis al ruim twintig jaar en daarnaast loop ik hard, waarbij ik onder andere twee marathons heb gelopen. Er is dus ook een grote persoonlijke belangstelling voor en betrokkenheid bij sport. Betrokkenheid ervaar ik ook binnen Euretco. Het is weliswaar een grote organisatie, met veel verschillende branches, maar de lijntjes met collega’s zijn kort. We kunnen veel van elkaar leren, er heerst geen hokjesgeest maar juist een openheid die ik heel prettig vind.”