Marcel Meelhuysen: Als je problemen hebt, kun je me altijd bellen

Marcel werkt sinds 1999 bij Euretco, dat toen nog in Breda gevestigd was. Hij is medewerker helpdesk en oefent zijn functie met veel plezier uit. “Geen dag is hetzelfde, we krijgen de meest uiteenlopende vragen en problemen voorgelegd".


"Mijn collega’s en ik zijn verantwoordelijk voor alle kantoorautomatisering in Hoevelaken, pc’s, laptops, vaste- en mobiele telefonie en alles wat daarmee te maken heeft. Ook leveren we bepaalde diensten aan DGN-ondernemers.”

“Als collega’s een storing ondervinden, kunnen ze deze in ons systeem aanmelden als er geen hoge urgentie is. Is dit laatste wél het geval, dan is één telefoontje genoeg en komen we zo snel mogelijk in actie. Op maandagochtend zien we regelmatig dat collega’s hun wachtwoord vergeten zijn, of dat ze niet kunnen inloggen in het systeem als ze op afstand werken. Software is best gevoelig voor fouten, we krijgen daarom de meest uiteenlopende vragen op ons af. Dat maakt het werk leuk en afwisselend. Bovendien is IT een gebied waar alles steeds in ontwikkeling is, dus je bent nooit uitgeleerd.”

“Als mensen mij naar Euretco vragen, zeg ik altijd dat wij in winkelformules doen. Euretco-medewerkers moeten ervoor zorgen dat de ondernemers zich op hun winkels kunnen richten door hen te ontzorgen. Wij van de helpdesk zijn er op onze beurt verantwoordelijk voor dat onze collega’s hun werkzaamheden zo soepel mogelijk kunnen doen. IT-problemen mogen daarbij geen sta-in-de weg zijn.”