Lianne Laseur: Geen dag is hetzelfde

Lianne werkt sinds 2009 bij de organisatie. “Ik ben inkoop assistent bij Libris Blz. waarbij zo’n 180 zelfstandige boekhandels zijn aangesloten. In deze kwaliteitswinkels werken mensen met veel kennis van én liefde voor het boek.


Mijn werkzaamheden zijn erg divers. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van onze eigen inkoopbeurzen in Hoevelaken, het onderhouden van contacten met uitgevers en boekhandels, het maken van inkoopafspraken met uitgevers, het regelen van acties, retouren, speciale uitgaven…Zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat maakt het juist zo leuk en uitdagend, die afwisseling. Geen dag is hetzelfde.”

“Ik werk graag samen met boekhandels en uitgevers, we hebben veel overleg met elkaar en dat gaat nooit vervelen. Tijdens onze beurzen ontmoet ik de mensen ‘live’ met wie ik anders altijd communiceer per telefoon of via e-mail. Libris Blz. kent een eigen organisatie en maakt tegelijkertijd onderdeel uit van Euretco. Ik heb regelmatig contact met collega’s die elders binnen Euretco werkzaam zijn en dat maakt het werken alleen maar leuker.”

“Als inkoop assistent heb ik de afgelopen jaren meer verantwoordelijkheid gekregen en bepaal ik grotendeels zelfstandig een aantal werkzaamheden. Dat vind ik prettig, die ruimte om zaken op te pakken en daar ook de regie in te nemen. Zo blijft mijn functie zich steeds ontwikkelen en zijn er altijd weer nieuwe uitdagingen. En dan ben ik óók nog eens de hele dag met boeken bezig. Ik zie alle nieuwe boeken langskomen. Wat wil je nog meer?”