Jeroen Helmink: “Samenwerken is leidend voor mij”

De rijke historie van Helmink Wonen en Keukens uit Vorden gaat terug tot 1958. Jeroen Helmink is de derde generatie van de winkel. Begin jaren zestig sloot zijn opa zich aan bij Samen Sterk, waaruit later Euretco zou ontstaan.


“We hebben de Euretco-concepten Vivante, World of Living en Flits Tomorrow in huis en waren een van de eerste ondernemingen die meededen met de Microsites van Euretco Wonen. Ook nemen we, ondersteund door Euretco’s woonconcepten, folders af waarin je ons DNA duidelijk kunt herkennen. De samenwerking met Euretco is vrij intensief, ook met collega-ondernemers die ik tijdens en na vergaderingen en beurzen spreek. Ideeën en ervaringen uitwisselen vind ik echt een verrijking van mijn ondernemerschap.”

“Voor mij is samenwerken sowieso leidend. Daarin zijn de afgelopen jaren al grote stappen gezet en ik zie mogelijkheden om data voor consumentenmarketing nóg beter benutten. Denk aan productinformatie, foto’s uit gemeenschappelijke beeldbanken en benchmarking. Ik vind dat ondernemers, leveranciers en Euretco elkaar in deze driehoek verder kunnen en moeten versterken. Ik zie zeker nieuwe kansen voor de alliantie met EK/servicegroup, bijvoorbeeld als het om keukenaccessoires gaat.”