Harrie Wijn: "Zelf aan het roer, maar samen sterk"

De firma Wijn uit Gemert is sinds 1908 actief in de speelgoedbranche en Hofleverancier.


De firma Wijn uit Gemert is sinds 1908 actief in de speelgoedbranche en Hofleverancier. Sinds oktober 2019 is Harrie Wijn met zijn winkel aangesloten bij Jase&Joy, waar speelplezier centraal staat.

“Na het faillissement van Intertoys begin 2019 moest ik op zoek naar een andere speelgoedformule. Het gelukkige toeval wilde dat Euretco bezig was met het opzetten van een franchiseformule in onze branche,” vertelt Harrie Wijn. “Zeven ervaren ondernemers, die ook bij Intertoys waren aangesloten, hebben de handen ineengeslagen en met Euretco de nieuwe formule Jase&Joy ontwikkeld.”

“Vanaf de basis hebben we maandenlang met een team aan de opzet van de formule gesleuteld. We denken vanuit doelgroepen en daar wordt het assortiment op aangepast, om nóg beter aan te kunnen sluiten op de klantenwens. Op prijs concurreren is erg lastig in de speelgoedbranche, als Jase&Joy-ondernemer richten wij ons vooral  op een sterk assortiment, goede service en plezierige klantreis voor consumenten die bij ons hun speelgoed kopen.”

“Ik heb onze medewerkers volledig meegenomen in het overgangsproces naar Jase&Joy, dus echte verrassingen waren er voor hun niet. Voor onze klanten in Gemert verandert er weliswaar het nodige in het aanbod in de winkel, dat verder verbreed wordt, maar ze zien nog steeds ons vertrouwde winkelteam.” 

“De keuze om helemaal zelfstandig verder te gaan, als eenpitter, was niet realistisch. Je kunt nooit een vuist maken naar de grote online-spelers in de speelgoedbranche. Wij hebben verstand van speelgoed, Euretco van retailen, automatisering, marketing, online en nog veel meer. Bovendien is Euretco een organisatie van én voor ondernemers. We gaan op basis van gelijkwaardigheid met elkaar om. Continuïteit voor de lange termijn staat voorop, niet het snelle rendement van een investeringsmaatschappij op afstand,” aldus Harrie Wijn.