Wie wij zijn


Euretco, de kracht achter zelfstandig retailend Nederland

Euretco, gevestigd in Hoevelaken, is de grootste retail-serviceorganisatie van Nederland.

We werken samen met zo’n 1.500 ondernemers en franchisenemers. In totaal runnen zij bijna 2.200 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en boeken. Gezamenlijk exploiteren zij een consumentenomzet van € 2,3 miljard. Een goed partnership met sterke leveranciers is cruciaal om consumenten commerciële én onderscheidende producten te kunnen bieden.

Met veel passie zetten de 300 Euretco-medewerkers zich dagelijks in om zelfstandig ondernemers werk en zorg uit handen te nemen, zowel in hun winkels als online. Euretco ondersteunt met uiteenlopende backoffice-diensten, zodat een blijvend sterke positie van de zelfstandig ondernemers ook in de toekomst is gewaarborgd. Zo kunnen zij zich bezighouden met het primaire winkelproces: verkoop en advies.

Onze kernactiviteiten zijn retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot onze winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere INTERSPORT, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Hubo, Decorette, Topform en Libris/Blz. Daarnaast beschikken we via onze fashiondivisie met onder meer Babyface, Born with Appetite, Marco Manzini en Inshape over internationale topmerken in het dames-, heren-, baby- en kinderkledingsegment.

Sinds 2015 is Euretco onderdeel van EK/servicegroup (EK), een Duitse retailservice-organisatie met het hoofdkantoor in Bielefeld. EK heeft een vergelijkbare passie voor retail en biedt ondersteuning aan zelfstandig ondernemers. Samen met EK/servicegroup vormen we het grootste (Pan-)Europese coöperatieve platform voor retailers in tal van non-food branches.

Dankzij de samenwerking met EK is een krachtige, Europese grensoverschrijdende Fashion-tak ontstaan (Euretco Fashion Europe). Euretco/EK verbindt vraag en aanbod in de Europese retail en beschikt over een unieke set van kerndiensten. Via belangrijke internationale merken is de schaalkracht voor ondernemers aanzienlijk toegenomen. Ook ondernemers in andere branches zullen profiteren van deze internationale krachtenbundeling die zal leiden tot een Europese retailorganisatie op coöperatieve grondslag.