Euretco lanceert The Athlete's Foot in België

Retailservice-organisatie Euretco heeft de rechten verworven voor The Athlete’s Foot in België. Klanten kunnen bij The Athlete’s Foot onder meer terecht voor sneakers van Nike, Adidas, Asics, Reebok, Puma, New Balance, Vans en Converse en voor sports-fashion kleding en bijhorende accessoires.


Internationale ambitie 2020
The Athlete’s Foot is begin jaren ’70 opgericht in de Verenigde Staten en sinds 2012 onderdeel van het in Zwitserland gevestigde INTERSPORT International Corporation (IIC). IIC was in 2016 goed voor een wereldwijde omzet van 11,5 miljard euro. The Athlete’s Foot  is in 26 landen actief en heeft inmiddels meer dan 400 winkels. Tegen 2020 wil The Athlete’s Foot wereldwijd 1.000 winkels hebben. De ontwikkeling op de Belgische markt sluit dus naadloos aan bij de internationale groeiambities.

Ingmar Kraak, CEO van The Athlete’s Foot, verwelkomt de overeenkomst. “Europa is een van de 5 kern-regio’s wereldwijd en ook de snelst groeiende. Afgelopen jaar is The Athlete’s Foot gelanceerd in Frankrijk, Italië, Finland en Ierland. België is een logische aansluiting en de timing is relevant gezien de snelle ontwikkeling van het consumentengedrag. Door de succesvolle samenwerking met Euretco in de Nederlandse markt -waar tot op heden 56 filialen zijn- is vertrouwen geschept dat dit succes met het juiste Belgische team verder uitgebreid kan worden”.

Steve Evers, directeur van Euretco en commissaris bij IIC International, benadrukt de bewuste keuze voor Belgische markt: “Bij de opstart van The Athlete’s Foot België wil Euretco werken vanuit een lokale Belgische aanpak en organisatie en die koppelen aan de sterktes en kernwaarden van de reeds bestaande Nederlandse organisatie en de internationale visie. Naast de groei in Nederland is België een strategisch heel bewuste keuze.”

The Athlete's Foot België
Met The Athlete’s Foot krijgt België er een nieuw winkelconcept bij, waarbij sneakers  gekoppeld worden aan sports-fashion. De sneakercultuur heeft de laatste jaren internationaal een grote groei doorgemaakt en die trend heeft zich ook in België doorgezet. General Manager België Peter Linskens is in gesprek met meerdere professionele regionale retailorganisaties die in staat zijn de juiste consumenten middels meerdere filialen in een regio te bedienen. “Vanuit de kennis en ervaring op franchisegebied is voor nieuwe ondernemers ook die stabiliteit gewaarborgd. The Athlete’s Foot streeft naar nationale dekking op de Belgische markt.”