Nieuws
Libris Literatuur Prijs 2021
De Libris Literatuur Prijs 2021 gaat naar Jeroen Brouwers met zijn roman Cliënt E. Busken.
Shortlist Libris Literatuur Prijs 2021
De beste zes Nederlandstalige romans van het afgelopen jaar die meedingen naar de Libris Literatuur Prijs 2021 zijn door juryvoorzitter Lilianne Ploumen vanavond in Nieuwsuur op NPO2 bekendgemaak.
Sander Kollaard winnaar Libris Literatuur Prijs 2020
De Libris Literatuur Prijs 2020 gaat naar Sander Kollaard voor zijn roman Uit het leven van een hond. Dat maakte jurylid Bo van Houwelingen vanavond live bekend in de studio van Nieuwsuur. Kollaard, die in Zweden woont en niet naar Nederland kon komen, vernam het nieuws via een rechtstreekse telecommunicatieverbinding. Door persoonlijke omstandigheden kon juryvoorzitter Ionica Smeets niet in de studio aanwezig zijn.
Loyale klant kiest ook online voor de lokale boekhandel
Verbeterd Libris zorgt voor klantbehoud
'De goede zoon' van Rob van Essen - WINNAAR LIBRIS LITERATUUR PRIJS 2019
De Libris Literatuur Prijs 2019 gaat naar Rob van Essen voor zijn roman De goede zoon. Dat maakte juryvoorzitter Jet Bussemaker zojuist bekend in het Amstel Hotel, tijdens het galadiner voor genodigden. Van Essen ontving een cheque van 50.000 euro en bovendien uit handen van Minister Ingrid van Engelshoven van OC&W een door Irma Boom ontworpen bronzen legpenning. De prijsuitreiking werd traditiegetrouw rechtstreeks uitgezonden in Nieuwsuur op NPO 2.
Vorige pagina
  • 1
  • 2
  • 3
Volgende pagina