5 tips voor actuele en duidelijke updates Ondernemen in rare tijden

Door de voortdurende onzekerheid is het belangrijkste dat je mensen relevante en actuele informatie biedt. Door er op deze belangrijke momenten te zijn met nuttige informatie, zorg je ervoor dat je jouw klanten aan je bindt voor nu en voor de toekomst. Hoe doe je dit? In dit artikel vind je 5 tips.

Het is belangrijker dan ooit om duidelijkheid te scheppen. Of het nu gaat om het geven van informatie over hoe je voorzorgsmaatregelen neemt om de veiligheid te waarborgen, het geven van informatie over koopmogelijkheden en openingstijden of het delen van een update over hoe je bedrijf en medewerkers zich aanpassen. Het is belangrijk dat je in ieder geval blijft communiceren.

In deze uitdagende tijd zijn mensen op zoek naar vertrouwen en hoopgevendheid. Door de voortdurende onzekerheid is het belangrijkste dat je mensen relevante en actuele informatie biedt. Door er op deze belangrijke momenten te zijn met nuttige informatie, zorg je ervoor dat je jouw klanten aan je bindt voor nu en voor de toekomst. Hoe doe je dit? In dit artikel vind je 5 tips.

1. Blijf op de hoogte van de behoeften van jouw klanten

Neem de tijd om de behoeften van je klanten te onderzoeken. Hulpmiddelen zoals Google Trends en Google Alerts helpen om op de hoogte te blijven van de omstandigheden, behoeften en zoektrends. Verdiep je ook in lokale acties en stromingen en probeer hier bij aan te sluiten. Laat je sociale gezicht zien. Klik voor Google Trends bijvoorbeeld op de onderstaande link en vul bovenin het zoekwoord ‘huispak’ in. Je ziet dan de trend in zoekgedrag naar huispakken door Nederlandse consumenten. Zo kun je door diverse zoekwoorden in te vullen zien welke dingen nu interessanter zijn voor consumenten. Type ook eens stropdas in. Je ziet hier duidelijk een heel andere trend. Vergelijk ook eens huispak, joggingpak en jogpant met elkaar en bepaal dan welk woord je het beste kunt gebruiken. 

https://trends.google.nl/trends/?geo=NL

2. Wees actueel en transparant

Jouw klanten zijn op zoek naar informatie en vertrouwen op jouw bedrijf, dus zorg ervoor dat je proactief communiceert over al je updates. Elke verandering in je openingstijden, corona-maatregelen, collectiewijzigingen, mogelijkheden om op een andere tijd te komen kopen en te laten bezorgen, meld je aan je klanten.

3. Update je bedrijfsprofiel op Google My Business en Google Maps

Gebruik een bericht in je bedrijfsprofiel of pas je berichtgeving aan om informatie te delen over eventuele extra voorzorgsmaatregelen die je neemt, zoals het verstrekken van extra diensten of vertragingen in leveringen. Via deze links kun je jouw gegevens in Google aanpassen of deze aanmaken als je dat nog niet hebt gedaan. 

https://support.google.com/business/answer/3039617?hl=nl

https://business.google.com/create?gmbsrc=ww-ww-et-gs-z-gmb-v-z-h~bhc-core-u%7Cmybb

4. Pas in real time en op de juiste toon aan

Als het RIVM de maatregelen verandert of het gedrag van de consument verandert, zorg er dan voor dat de productinformatie actueel is via alle kanalen en communicatiemiddelen en zorg ervoor dat je in deze tijd de juiste toon aanslaat. Hanteer bijvoorbeeld een vlotte toon op Instagram, alsof je tegen een vriend praat, maar een informatieve toon op de website. En zorg ervoor dat je het woord crisis, corona, covid etc. spaarzaam gebruikt. Geef al je communicatie een hoopvolle, positieve toon. Speel in op dingen die mensen meemaken, horen en zien, zoals oproepen die door een groot publiek gedragen worden zoals het klappen voor zorgmedewerkers. Focus niet op je benarde positie, maar bedank je klanten, ambassadeurs juist dat ze wel komen en kopen. Communiceer vanuit kracht en positiviteit.

5. Vergeet niet om je advertenties aan te (laten) passen in Google of Facebook

Adverteer je bij bijvoorbeeld Google Ads of Facebook Ads? Update dan je campagnes om eventuele wijzigingen in aanbod, openingstijden, online kopen of verruimde openingstijden te communiceren. Beoordeel je creatieve en advertentiecampagnes opnieuw door jezelf te vragen: is deze creatieve of advertentieplaatsing geschikt voor dit moment en in deze context?

Adverteer vooral met producten die passen bij thuisblijven. Makkelijk zittende kleding, huispakken, travelkwaliteiten, maar ook kleding en accessoires passend bij het mooier wordende weer. Speel in op #stayhome. Speel in op conference meetings door tips te geven over welke kleuren, stijlen en accessoires mooi overkomen op een beeldscherm.

Heb je vragen over bovenstaande tips? Stuur gerust een mail met je vraag naar euretcofashion@euretco.com. Succes!

Uw contactpersoon
Jill van Mourik

Jill is het eerste aanspreekpunt met betrekking tot events en marketing binnen Euretco Fashion

Functie Marketing Manager
Telefoon 31 33 253 27 29
Mobiel 31 651606326
E-mail j.vanmourik@euretco.com
Echte verhalen van Fashion ondernemers

Konijnendijk Mode in Zuid-Beijerland begon in 1937 als plaatselijke textielwinkel en groeide uit tot een multibrandstore van 4000 m2 met een grote regiofunctie. Al sinds 1936 is de onderneming via rechtsvoorganger Samen Sterk lid van Euretco.

Nieuws Fashion

De 2019-editie van woMENspiration vond plaats op het grootscheepse SS Rotterdam. Een reusachtig stoomschip, dat als gastlocatie diende voor ruim 400 mode-ondernemers. Mike Spoelder (Euretco Fashion) opende de middag en gaf aansluitend het woord aan Christine Boland (trendanalist), die met haar presentatie ‘Being Human’ een inkijkje gaf in de consumer trends voor 2020 en verder. Edwin van den Hoek en Sara Kroos gaven een verdere invulling aan de middag en avond.