Wat te doen als jouw producten nu even niet zo relevant zijn? Investeer dan in je naam

Door het thuiswerken en thuisrecreëren zijn Nederlanders meer online dan ooit. Facebook, Instagram, Pinterest zijn erg populair. Mensen zijn nieuwsgierig, zoeken verbinding, informatie en vertrouwen. Daarnaast zoeken ze manieren om zichzelf en kinderen te entertainen.

Ook bereiden consumenten zich online voor op de terugweg in de maatschappij. Maken ze plannen voor als ze straks weer de straat op mogen. Hebben dromen, ideeën en inspiratie opgedaan. Het is een beetje als de goede voornemens die we normaal voor januari hebben. Men wil het anders en beter gaan doen.

Uitgaven van de consument

Er wordt geld uitgegeven aan dingen waar men eerder geen interesse voor had. Online typecursussen, e-readers, yogamatjes enz. Hoe kun je daar als ondernemer op inspringen als jouw product op dit moment niet zo relevant is? Hieronder vind je enkele voorbeelden van organisaties die investeren in hun naam en andere producten aanbieden.

Diertjesgeluk

Diertjesgeluk is een online dierenspeciaalzaak die ineens een enorm succes heeft met de verkoop van hoofdtelefoons met kattenoortjes. De slogan ‘Stop de verveling thuis’ werkt. Je moet er maar opkomen.

Eetcafe Plan B

Dit eetcafe in Leusden heeft een samenwerking opgezet met andere ondernemers in de buurt, waaronder 10 Leusdense versondernemers. Er wordt een Paasbrunch aan huis gebracht op Eerste Paasdag.

Fysiotherapie Galgenwaard

Hoe kun je als fysiopraktijk relevant zijn in deze tijd? Fysiotherapie Galgenwaard is nog open, omdat ze medische fysiotherapie en begeleiding geven, terwijl veel sportscholen dicht zijn. Er zijn enorm veel initiatieven van diverse sportscholen en therapeuten om ons in beweging te houden. Hieronder een mooi voorbeeld.

Geen events, dan maar verhuizen

Een groot organisatiebureau voor evenementen heeft geen evenement te organiseren en verhuurt de niet-gebruikte bussen en opslagloodsen voor verhuizingen. En wat er aan wagenpark stilstaat, wordt gebruikt om voorraden van horeca naar voedselbanken te vervoeren.

Online verkeer

Zorg ervoor dat je een stukje van dit online verkeer meepakt door er aanwezig te zijn. Is het niet voor nu, dan is het wel voor straks. Zaaien, zaaien en dan oogsten. Ook een stukje humor hoeft niet te worden geschuwd, indien je het maar op de goede manier doet. Twijfel je, laat dan even iemand met je meekijken voordat je iets plaatst.

Sand Cloud

Deze handdoekenproducent wist een kleine lach op gezichten te toveren met deze post op social media, door te laten zien wat je allemaal nog meer kunt doen met je strandlaken.

Soothethesole

Soothethesole, een schoenenwinkel in Pennsylvania, is gestart met de 14 days of quarantine chic waarmee ze (potentiële) klanten aanmoedigen zich toch elke dag leuk en verzorgd aan te kleden. Daarnaast zijn ze een samenwerking begonnen met een kledingwinkel naast de deur door pakketten naar consumenten te brengen met zelf samengestelde outfits op basis van de wensen van klanten. Wat ze willen houden blijft bij hen thuis, wat ze niet willen hebben, gaat terug in de doos en wordt weer opgehaald.

https://www.instagram.com/p/B95FdaxBy1g/

Media challenge #stylelnlsolation

Een stylist in Verona Amerika heeft de #StyleInIsolation social media challenge bedacht waarbij volgers elke dag een challenge moeten doen. Zoals lippenstift dragen, ook al ga je niet naar buiten. De garderobekast reorganiseren etc. etc. Deelnemers die hun foto’s posten maken kans op prijzen.

Samenwerkingen

Weer een andere fashionwinkel is een samenwerking begonnen met een lokale schoonheidssalon en sportschool waarbij van afstand een maand lang wordt gewerkt aan het fit houden van lichaam en geest met tips, tricks en video’s.

Investeer in de toekomst

Samengevat. Investeer nu in de toekomst. Misschien zijn onze producten en diensten op dit moment niet relevant genoeg voor consumenten, maar zorg ervoor dat jij straks wel weer relevant bent.

Investeer nu in branding, goodwill, vertrouwen. Doe dat met informatie, laat producten zien en vertel erover. Denk aan travelkwaliteiten die prettig dragen bij het thuiswerken. Denk aan videomeetings die voor veel thuiswerkers dagelijkse kost zijn en adviseer over goed op beeldscherm overkomende kleding. Gebruik een vleugje humor. Denk aan andere producten waar men wel voor wil komen (geef een Jan van Haasteren-puzzel weg bij aankoop v.a. xxx). Wees lief en hoopgevend, ga mee met bewegingen in de markt (zet een beer voor je raam voor de berenjacht, hang een wit shirt met een hart voor het raam) en vooral: wees creatief.

Uw contactpersoon
Jill van Mourik

Jill is het eerste aanspreekpunt met betrekking tot events en marketing binnen Euretco Fashion

Functie Marketing Manager
Telefoon 31 33 253 27 29
Mobiel 31 651606326
E-mail j.vanmourik@euretco.com
Echte verhalen van Fashion ondernemers

Konijnendijk Mode in Zuid-Beijerland begon in 1937 als plaatselijke textielwinkel en groeide uit tot een multibrandstore van 4000 m2 met een grote regiofunctie. Al sinds 1936 is de onderneming via rechtsvoorganger Samen Sterk lid van Euretco.

Nieuws Fashion

De 2019-editie van woMENspiration vond plaats op het grootscheepse SS Rotterdam. Een reusachtig stoomschip, dat als gastlocatie diende voor ruim 400 mode-ondernemers. Mike Spoelder (Euretco Fashion) opende de middag en gaf aansluitend het woord aan Christine Boland (trendanalist), die met haar presentatie ‘Being Human’ een inkijkje gaf in de consumer trends voor 2020 en verder. Edwin van den Hoek en Sara Kroos gaven een verdere invulling aan de middag en avond.