Online communiceren In tijden van corona

Wij houden onze ogen open en geven je graag een aantal tips om te communiceren met jouw klanten via je website. Want dat je digitaal moet communiceren met je klanten, dat is een ding dat zeker is.  

 

5 tips voor je website/webshop

Voor iedereen is het op dit moment leven bij de dag. Gezondheid, sociale contacten, school, verjaardagen, vul maar in. En er is geen draaiboek voor. Wat je ziet is een enorme creativiteit. Op bezoek bij moeder in het verpleegtehuis met een hoogwerker, hartenlijnen en beren voor de ramen, homeschooling via de Chromebook, drive thru’s die overal oppoppen. Name it en het wordt bedacht.

Ook op het gebied van fashionretail is het tandenknarsen. Open blijven, dicht gaan? Wel steun van de overheid, geen steun van de overheid? We beseffen ons dat het heel veel creativiteit van ondernemers vereist om de moed erin te houden en verkopen te stimuleren.

Wij houden onze ogen open en geven je graag een aantal tips om te communiceren met jouw klanten via je website. Want dat je digitaal moet communiceren met je klanten, dat is een ding dat zeker is.

Duidelijkheid is belangrijk

Steek je klanten een hart onder de riem, help ze door duidelijkheid over je winkel te bieden, wat je voor opties hebt en wat je in de winkel hebt hangen. Juist nú zijn je socialmedia-kanalen en je website/shop van groot belang. Juist dáár bouw je nu een band met je klanten op.

1. Laat je website/shop er niet uitzien alsof er niets aan de hand is. Er ís iets groots aan de hand en je moet laten zien dat jij vinger aan de pols houdt.

2. Steek je klant een hart onder de riem in deze tijden en dat op een positieve manier. Vertel bijvoorbeeld op welke manier jij jouw klanten wil inspireren of helpen.3. Communiceer op de homepage in ieder geval iets

o Over de openingstijden (ook als ze niet gewijzigd zijn)
o Over wat je doet aan extra hygiënemaatregelen
o Over de mogelijkheden voor een andere manier van kleding kopen (whatsapp, Tikkie, thuisbezorging, open op afspraak…)

4. Gebruik zo weinig mogelijk het woord Corona of Covid-19 (in ieder geval in de koppen op je website). Alternatieven als bijzondere tijden, rare tijden, uitdagende tijden zijn beter. Dit komt een stuk positiever over.

5. Denk aan de omstandigheden van je klanten en speel daarop in. Een aantal voorbeelden:

o Thuiswerkers willen vooral comfortabele kleding (sweaters, huispak, comfortabele broek).
o Appelleer aan dat je toch een beetje mens wilt blijven, dat je je beter voelt als je je leuk, lekker en comfortabel kleedt.
o Men doet veel ommetjes en het wordt weer wat warmer. Vanaf zaterdag zijn er zelfs temperaturen rond de 20 graden voorspeld! Denk aan het promoten van een goed zomerjack of wellicht een korte broek.
o Geef tips over thuiswerken en thuisscholing.
o Straks mogen we weer de wijde wereld in, is je kledingkast daarop al voorbereid?
o We gaan de tuin in, heb je al een korte broek of rok?


Uiteraard kunnen wij met je meedenken in oplossingen voor de website/webshop. Mail naar euretcofashion@euretco.com, dan nemen we contact met je op.

Uw contactpersoon
Jill van Mourik

Jill is het eerste aanspreekpunt met betrekking tot events en marketing binnen Euretco Fashion

Functie Marketing Manager
Telefoon 31 33 253 27 29
Mobiel 31 651606326
E-mail j.vanmourik@euretco.com
Echte verhalen van Fashion ondernemers

Konijnendijk Mode in Zuid-Beijerland begon in 1937 als plaatselijke textielwinkel en groeide uit tot een multibrandstore van 4000 m2 met een grote regiofunctie. Al sinds 1936 is de onderneming via rechtsvoorganger Samen Sterk lid van Euretco.

Nieuws Fashion

De 2019-editie van woMENspiration vond plaats op het grootscheepse SS Rotterdam. Een reusachtig stoomschip, dat als gastlocatie diende voor ruim 400 mode-ondernemers. Mike Spoelder (Euretco Fashion) opende de middag en gaf aansluitend het woord aan Christine Boland (trendanalist), die met haar presentatie ‘Being Human’ een inkijkje gaf in de consumer trends voor 2020 en verder. Edwin van den Hoek en Sara Kroos gaven een verdere invulling aan de middag en avond.