5 creatieve initiatieven Ondernemen in rare tijden

Eén ding hebben alle modewinkels gemeen. Ze worden gerund door ondernemers die in deze bijzondere tijd komen met de meest creatieve initiatieven. In dit artikel vind je 5 initiatieven van ondernemers om je door te laten inspireren.

De ene winkel is dicht, de ander is open. De ene winkel heeft een grote webshop, de ander veel volgers op social media. Er zijn zoveel verschillen tussen winkels, maar één ding hebben alle modewinkels gemeen. Ze worden gerund door ondernemers die in deze bijzondere tijd komen met de meest creatieve initiatieven. In dit artikel vind je 5 initiatieven van ondernemers om je door te laten inspireren.

1. Het maken van mondkapjes (vanTilburg, Annet Mode, Castelijn)

Het is zo mooi om te zien hoe verschillende winkels aan de slag gaan met het zelf maken van mondkapjes. Mondkapjes die niet in het ziekenhuis worden gebruikt, maar geschikt zijn voor particulier gebruik.

Zo heeft Castelijn fashion & denim een team van maar liefst 20 personen samengesteld, dat achter de naaimachine zit om mondkapjes te maken. Stof, biasband en garen zijn gesponsord.

Bekijk hier het bericht van Castelijn fashion & denim

Ook Annette mode is bezig met dezelfde missie: het maken van mondkapjes voor particulier gebruik.

Bekijk hier het bericht van Annette mode.

Modehuis van Tilburg heeft een groot naaiatelier in Nistelrode. En daar worden honderden herwasbare mondkapjes gemaakt, waar een filter in kan worden geschoven. Meer lezen over het naaiatelier van Van Tilburg? Dat kan in dit artikel van het Brabants Dagblad.

2. Shop via WhatsApp bij Masseus Mode!

Wat als je als mode-ondernemer wel een website hebt, maar geen webshop? Masseus Mode zet WhatsApp in om afspraken in te plannen om 1-op-1 te komen shoppen. Maar niet alleen dat. Ook worden er via WhatsApp nieuwe items getoond. Gratis bezorgd en betaald met een Tikkie. Zo kan het dus ook.

3.  Thom Broekman bezorgt op de fiets

Thom Broekman is nog een van de weinig winkels die in hun winkelcentrum open is. Weinig klanten dus. Ze hebben een grote webshop met producten van Thom Broekman en van De Rode Winkel. Wat ze hebben bedacht: als je in een straal van 8 kilometer rondom de winkels woont, dan bezorgen ze dezelfde dag nog op de fiets. Ook kun je een cadeaubon van Thom Broekman of de Rode Winkel kopen en dan komt er 10% extra op de bon te staan.

Afbeelding via denuk.nl

4. Maak je winkel coronaproof – Arthur & Willemijn

Alle winkels houden zich aan de maatregelen, maar je moet dat ook laten zien aan je klanten. Vertel bijvoorbeeld op de socials of in een e-mail wat je doet om aan de maatregelen te voldoen. Een leuke manier om dit te doen, kan ook zijn door het maken van video’s, zoals Arthur&Willemijn dat doet.

Link naar video: https://www.facebook.com/watch/?v=837043763426307 

5. Doe eens lief! Voortman Mode & Elferink Mode geven shoptegoed weg

Een prachtig initiatief: doe eens lief! Zowel Voortman Mode als Elferink Mode doen dat door shoptegoed weg te geven. Zo geeft Voortman Mode twee waardebonnen van € 75,- per stuk weg. Klanten kunnen reageren onder een Facebookpost met de naam van degene die dat volgens hen verdient.

Link naar video: https://bit.ly/2ReGHnU

Ook Elferink Mode geeft waardebonnen weg. Vijf stuks van € 25,- per stuk. Helden uit de zorg kunnen getagd worden in een bericht.

Link naar de video: https://bit.ly/2wetvrY

Er zijn natuurlijk nog véél meer mooie initiatieven van mode-ondernemers. We hopen dat we met deze vijf jou hebben kunnen inspireren. Heb je vragen? Neem gerust contact op met jouw Accountmanager, we helpen je graag!

Uw contactpersoon
Jill van Mourik

Jill is het eerste aanspreekpunt met betrekking tot events en marketing binnen Euretco Fashion

Functie Marketing Manager
Telefoon 31 33 253 27 29
Mobiel 31 651606326
E-mail j.vanmourik@euretco.com
Echte verhalen van Fashion ondernemers

Konijnendijk Mode in Zuid-Beijerland begon in 1937 als plaatselijke textielwinkel en groeide uit tot een multibrandstore van 4000 m2 met een grote regiofunctie. Al sinds 1936 is de onderneming via rechtsvoorganger Samen Sterk lid van Euretco.

Nieuws Fashion

De 2019-editie van woMENspiration vond plaats op het grootscheepse SS Rotterdam. Een reusachtig stoomschip, dat als gastlocatie diende voor ruim 400 mode-ondernemers. Mike Spoelder (Euretco Fashion) opende de middag en gaf aansluitend het woord aan Christine Boland (trendanalist), die met haar presentatie ‘Being Human’ een inkijkje gaf in de consumer trends voor 2020 en verder. Edwin van den Hoek en Sara Kroos gaven een verdere invulling aan de middag en avond.