Fashion groepen


Enjoy

Enjoy is een besloten groep ondernemers die 2x per jaar een dag samenkomen voor de invulling van hun jassencollectie en eventuele nieuwe invulling op korte termijn.


Impulz

Dit is een groep ondernemers die samenwerkt en informatie uitwisselt op het gebied van leveranciers, verkoopcijfers, marketingcommunicatie en online activiteiten. Zes keer per jaar komt deze groep ondernemers samen om naast bovenstaande informatie ook de trends te bespreken. Tevens bezoeken zij inspirerende evenementen.


Masters of Retail

Euretco Fashion is een unieke samenwerking aangegaan met Nyenrode Business University en zij hebben samen een programma op maat ontwikkeld: Euretco Masters of Retail. Uitgangspunt is de behoefte van ondernemers om zich te ontwikkelen en onderzoekend te leren. Het boeiende en inspirerende programma bevat belangrijke aspecten als marktkennis en ondernemerschap, maar bovenal geeft het ondernemers inzichten op het gebied van leiderschap, visie en creativiteit. Voor meer informatie: Euretco Masters of retail.

Fashion Connection

Fashion Connection is een groep samenwerkende ondernemers met voornamelijk damesmode in het assortiment. Ondernemers operen in de segmenten Trend en Modern, zoals deze zijn gedefinieerd door Euretco Fashion. Belangrijke doelstelling: met elkaar tot een beter rendement komen. Instrumenten die hierbij worden ingezet, zijn bijvoorbeeld sparren met elkaar, organiseren van inspiratiesessies en cijfervergelijking.

De groepsleden komen zesmaal per jaar bij elkaar, waarbij cijfers worden uitgewisseld op basis van de Euretco Retail Monitor (ERM). Andere gespreksthema’s zijn onder meer de ontwikkelingen bij de merken en bewegingen in het retaillandschap. Ook winkelbezoeken en inspiratietrips staan regelmatig op het programma.

Doelstelling is om met elkaar tot een beter rendement te komen middels sparren, inspiratiesessies en cijfervergelijking.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anneke Heurckmans: a.heurckmans@euretco.com - 06-53162397 of Arja de Boer: a.deboer@euretco.com - 06-51332920.

Fashiontalk

Fashiontalk is een samenwerkingsgroep van ondernemers die actief zijn in de damesmode in het midden- tot midden-hoge prijsniveau. Ze bieden een breed aanbod dat loopt van Classic tot Trend, zoals deze zijn gedefinieerd door Euretco Fashion.

De automatiseringsgraad van de groep ligt hoog en het benchmarken van de zakelijke prestaties is dan ook een van de speerpunten tijdens de bijeenkomsten die zesmaal per jaar worden gehouden. Elk seizoen wordt een groepsbijeenkomst gekoppeld aan een winkelbezoek bij een van de deelnemers, of aan een shopping trip aan een van de vele interessante Europese (winkel)steden.

Fashiontalk heeft als uitgangspunt samen kijken, delen en sparren over de ontwikkelingen in de markt. De uitkomsten worden vertaald naar de eigen onderneming, met als doelen: interessant blijven voor de consument en optimaliseren van het rendement op de winkelvloer.

IFG

Binnen IFG wordt samengewerkt door ondernemers in damesmode in het midden- tot middenhoge prijsniveau. Het aanbod bestaat voornamelijk uit een mix van de stijlgroepen Modern en Classic, zoals deze zijn gedefinieerd door Euretco Fashion.

Ondernemers komen met name tijdens het inkoopseizoen veel samen tijdens kortstondige sessies over de aangeboden collecties van de overeenkomstige merken. Buiten het inkoopseizoen zijn er jaarlijks zes bijeenkomsten, met als focuspunten: zakelijke prestaties, marktontwikkelingen, merken en artikelgroepen. Deze meetings worden vaak gecombineerd met een winkelbezoek aan een van de groepsdeelnemers om scherp te blijven als het gaat om de eigen uitstraling, presentatie en sfeer van de winkel. Centraal staat het optimaliseren van de eigen prestaties en het spiegelen aan het oordeel van de consument.

Doel van de groep is elkaar scherp houden en op de hoogte blijven van de huidige marktontwikkelingen en de eigen performance continue blijven optimaliseren.

Local Online

Local Online bestaat uit een groep fashion ondernemers die in 2012 samen met Euretco Fashion een webshopplatform heeft opgezet. Dit gezamenlijke platform is gestart met een gemeenschappelijke voorraad bij een fulfilment partner, maar met individuele webshops met een eigen look en feel.

In mei 2016 is een grote stap gezet door te investeren in het nieuwe (r)etail platform. Local Online ondernemers hebben in dit platform alle mogelijkheden de webshops zelf te beheren en te vullen. Zo is er een duidelijk onderscheid tussen de webshops en is het mogelijk iedere webshop onderscheidend te profileren. Het platform geeft alle voordelen van schaalvoordelen en gezamenlijke ontwikkelingen en een versnelde leercurve door de samenwerking achter de schermen.

Wilt u meer informatie over het (r)etail platform van Local Online en Euretco Fashion? Neem dan contact op met Menno Beeren 06-12119826 .

Mode Debat

Mode Debat is een samenwerkingsgroep tussen ondernemers die actief zijn in zowel dames- als herenmode in het middenlage tot middenhoge prijsniveau. Ze bieden een breed aanbod, dat loopt van Classic tot Trend volgens de definitie van Euretco Fashion.

De deelnemers van de groep laten zich informeren over de ontwikkelingen in de markt door een gastspreker of door een expert van Euretco, sparren daarover en zien dit graag onderbouwd in een benchmark. De groepsleden staan open voor ontwikkelingen en vernieuwingen in de markt en halen daar inspiratie uit voor hun eigen onderneming.

Elk seizoen wordt een klankbordsessie georganiseerd over de beurzen en het merkenaanbod. Daarnaast zijn er twee bijeenkomsten die in het teken staan van inspiratie en benchmarken van de eigen prestatie. Doel: interessant blijven voor de consument en optimaliseren van de eigen bedrijfsvoering.

Forum GroepDe Forum Group is een actieve en succesvolle mannenmodegroep in het midden & middenhoge segment. De Forum groep is in 1997 opgericht en bestaat nu uit ± 35 ondernemers met in totaal 45 vestigingspunten.  De Forum Group is onderdeel van Euretco Fashion.  Het succesvolle private label Marco Manzini is één van de succesvolle pijlers onder de Forum Group.

Andere pijlers zijn o.a.:
•    Regiobescherming dealerschap Marco Manzini
•    Sterk marketingtraject in de vorm website, fotodatabase en mailingconcepten
•    Twee-wekelijkse informatie vanuit de groep en de markt via de Forum info
•    Bedrijfsvergelijking
•    Advisering op commercieel terrein
•    Ondernemers- & themadagen
•    Sociale activiteiten

Contact Forum Group
Jan-Willem van der Loo
Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
Telefoon: 033-2532911
mobiel: 06-51228949
j.vanderloo@euretco.com
Website: www.marcomanzini.nl


 
Focus

Binnen de Focus-groep opereren 24 zelfstandige ondernemers in het middensegment damesmode. Een aantal ondernemers hebben naast dameskleding ook herenkleding en/of Lingerie. Bij Focus staat het behoud van de eigen identiteit van de individuele ondernemer  voorop.

Focus damesmode samenwerking

Focus werkt samen op het gebied van inkoop en marketingcommunicatie. Uitwisseling van (verkoop)ervaring via bedrijfs- (merken)vergelijking is een belangrijke toegevoegde waarde.

Diverse bijeenkomsten per jaar zorgen voor een kennisuitwisseling tussen de ondernemers aangevuld met eventuele gastsprekers  over onderwerpen die op dat moment actueel zijn.  Focus is actief in het middensegment van de damesmode.

Kidspoint

Wat is Kidspoint? Samenwerking tussen ondernemers die door onderlinge uitwisseling van kennis en ervaringen hun voordeel kunnen realiseren. De deelnemende ondernemers zijn kinderspeciaalzaken en hebben één of meerdere filialen of weidewinkels met kinderkleding.

Het doel van Kidspoint is het gezamenlijk analyseren en bespreken van cijfermatige gegevens (Euretco Retail Monitor), aangevuld met input van gastsprekers of specialisten van Euretco. Het beoogde resultaat is het optimaal laten verlopen van bedrijfsmatige processen om een beter rendement te kunnen realiseren. Tevens staan winkelbezoeken en inspiratietrips regelmatig op het programma.


 
IFP (International Fashion Partners)

IFP is een hereninkoopgroep van 16 ondernemers. Doel is gezamenlijk inkopen om volumevoordeel te behalen op het heren middensegment. Scotland Blue is het private label van IFP met een eigen productie en styling via Euretco. Dit private label valt in het midden prijssegment met een hoge marge en rentabiliteit. Aangesloten ondernemers ontvangen prijs- en margevoordeel vanwege speciale deals bij leveranciers.

Mode Alliance

De Mode Alliance is een groep van acht weidewinkels. Het management komt regelmatig bijeen om zaken op het gebied van personeel, leiderschap, marketing en de toekomst van de weidewinkel te bespreken. Cijfers worden op management niveau gedeeld.

Leading Ladies

Groep van vrouwelijke topondernemers die bijeenkomsten organiseren ter inspiratie en ontwikkeling op het gebied van persoonlijk ondernemerschap. Ook worden trends nauwgezet gevolgd.