Stage International Omnichannel Retail - Euretco Fashion

Heb jij een grote affiniteit met e-commerce en fashion?
Ben je op zoek naar een uitdagende afstudeerstage op het gebied van Omnichannel Retail?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Euretco biedt aan:

Afstudeerstage bij Euretco Fashion (Euretco/EK)
afdeling Omnichannel Retail Fashion

Wie zijn wij?
Euretco Fashion, een divisie van Euretco/EK, levert diensten aan zelfstandige ondernemers en merken die zijn gespecialiseerd in fashion. Wij ondersteunen de aangesloten retailers bij de dagelijkse bedrijfsvoering van hun fashionwinkel. Vrijheid en zelfstandigheid staan hierbij altijd centraal.

De retailer bepaalt zelf welke samenwerking het beste bij hem/haar past. Dit kan variëren van ondersteuning in de backoffice tot meer intensieve samenwerkingsvormen. De grenzen tussen de samenwerkingsvormen zijn niet zo scherp en varianten zijn ook mogelijk.

Daarnaast kan de ondernemer ook begeleid worden op het gebied van omnichannel retailing (e-commerce). Naast de totale ontzorging op het gebied van fulfillment, biedt Euretco Fashion verschillende online marketingdiensten en heeft ruime online ervaring die de retailer helpt om hun winkel onder de aandacht te brengen, meer klanten te trekken en uiteindelijk meer te verkopen!

Euretco/EK combinatie is een marktleidende retail-serviceorganisatie in Europa, die samenwerkt met zo’n 1.900 ondernemers en franchisenemers in Nederland. In totaal exploiteren zij bijna 2.750 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner en Topform.

Daarnaast beschikt Euretco Fashion over eigen private fashion labels; Born with Appetite, In Shape en No One Else, welke exclusief worden verkocht bij de aangesloten ondernemers. Daarbij een wholesale afdeling, waar de merken Babyface en Blue Rebel internationaal worden aangeboden.

Wat ga je doen?
Een afstudeerstage vervullen binnen een OmniChannel Retail afdeling welke dagelijks veel zelfstandige ondernemers ondersteund bij hun omnichannel strategie. Concreet betekent dit dat zij hun webshop draaien op ons (r)etail platform, wat centrale en decentrale voorraden ontsluit. Dit om de ondernemers duurzaam succesvol te laten zijn in het optimaal bedienen van hun klanten (24/7).

Euretco is sinds ruim een jaar overgenomen door het Duitse EK-Servicegroup (https://www.ek-servicegroup.de/). EK-Servicegroup heeft grote ambities om de grootste retail-serviceorganisatie van Europa te worden. Het retail fashion platform zoals dat nu bij Euretco Fashion staat, moet een leidraad zijn voor de uitbreiding naar de rest van Europa. Hier krijgen we echter te maken met een ander omnichannel klimaat.

 • Hoe kan het (r)etail platform hier duurzaam succesvol op inspelen?
 • Welke aanpassingen zullen er aan de omnichannel strategie gemaakt moeten worden om ook in andere Europese landen succesvol te zijn?
 • Hoe zorgen wij ervoor dat het (r)etail platform continue blijft voldoen aan de laatste wensen zodat consumenten maximaal converteren naar betalende en terugkerende klanten?
 • Hoe zorgen wij ervoor dat alle retailers het maximale halen uit hun omnichannel strategie?
 • Hoe kunnen wij zo effectief en actueel mogelijk het kennisniveau verhogen van de retailers in binnen- en buitenland?

 

Kennis van het volgende een pre:

 • Wordpress
 • Google Analytics
 • Basis HTML/CSS
 • Google Optimize (a/b testing)
 • Google Docs
 • MailPlus en/of MailChimp
 • Geckoboard
 • Supermetrics

 

Wat vragen wij van je?
Je zit in je laatste jaar van je HBO opleiding op het gebied van Digital Communication, Multimedia Design of E-commerce gerelateerd.

Je bent een energieke persoonlijkheid en je herkent jezelf in de volgende kwaliteiten:

 • Toegankelijk
 • Integer
 • Innovatief
 • Ambitieus
 • Resultaat gericht

 

Wat bieden wij je?
Professionele begeleiding en een informele werksfeer binnen een ondernemende en dynamische werkcultuur. Een markt conforme stagevergoeding.

Solliciteren!
Geïnteresseerd? Dan kun je solliciteren door onderaan de advertentietekst op de button "Solliciteren" te klikken.

Mocht je nog vragen hebben over de stageplaats, dan kun je contact opnemen met Joost van Renselaar, Omnichannel Retail Manager, via telefoonnummer 033-2532745 of per mail: j.vanrenselaar@euretco.com.