Astrid Schelleman: Wie wil groeien krijgt alle kansen

Euretco zet stevig in op persoonlijke ontwikkeling voor haar medewerkers. Astrid Schelleman, directeur business support & HR: “We hechten veel waarde aan de individuele ontwikkeling en het doorgroeien van medewerkers.”


Het gemiddelde dienstverband bij Euretco is zo’n twaalf jaar. “Als mensen bij ons weggaan, krijgen we bijna altijd van hen terug dat ze bij Euretco veel vrijheid en ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen,” vertelt Schelleman. “Binnen zekere kaders krijgen medewerkers volop kansen om hun eigen functie in te vullen en vorm te geven. Dat wordt als heel positief ervaren”.

“De persoonlijke ontwikkeling van medewerkers zetten we ook steeds meer centraal. Dit doen we door middel van een ruim aanbod van basistrainingen variërend van office-trainingen, tot trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, en communicatieve en managementvaardigheden. We maken hiervoor gebruik van een digital learning-tool, een platform met op dit moment ruim honderd cursussen. Ook bieden we specifieke opleidingsprogramma’s aan, bestaand uit veelal zelf ontwikkelde, collectieve opleidingen én over alle divisies heen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thema’s als financieel management, salestrainingen, maar ook inspiratiesessies. Mocht dit nog niet voldoende zijn voor medewerkers met een bepaalde ambitie of talent, dan is er zelfs nog de mogelijkheid individueel een op maat opleiding te volgen”.

Er is bewust sprake van tweerichtingsverkeer. “We stimuleren zelfontplooiing en bieden hiervoor dus ook trainingen en opleidingen aan, maar verwachten van onze medewerkers dat ze ook zélf het initiatief nemen om aan zichzelf te werken. Daar is ook ons beloningssysteem mede op gebaseerd,” aldus Astrid Schelleman. “Wie laat zien een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie te willen leveren, krijgt daar veel voor terug”.