Nieuws
Van maandag 15 t/m woensdag 17 mei jl. vond in Hoevelaken de bekende Libris Blz.-beurs plaats. Bijzonder was de komst van Alfred Birney, winnaar van de Libris Literatuurprijs 2017 met zijn roman De tolk van Java. “De sfeer was prima, we hebben veel relaties ontvangen en het belooft wederom een goed boekenjaar te worden,” aldus Jan Peter Prenger, inkoper bij Libris Blz.
Op maandag 3 april werd voor de zestiende keer de jaarlijkse Libris Inspiratie Dag georganiseerd. Zo’n 260 boekverkopers genoten van een uitgebreid en deels ook interactief programma, met podiumpresentaties en workshops door Nederlandse én buitenlandse auteurs.
Ja, de concurrentie met Facebook, Instagram en Netflix is groot. Maar gelukkig vinden veel ouders het nog steeds belangrijk dat hun kinderen boeken lezen, constateren Ad en Caroline Quist. 'Leesplezier overbrengen is enorm belangrijk.'
Nog 18 schrijvers maken kans op de Libris Literatuur Prijs 2017 en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro. De jury onder leiding van Janine van den Ende (medeoprichter en bestuurslid VandenEnde Foundation) koos de volgende titels voor de longlist van deze prestigieuze prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar
De Mooiste Boekomslag van 2016 is de omslag van Alleen op de wereld. De omslag is ontworpen door Suzanne Nuis en de illustratie is van Charlotte Dematons.
Vorige pagina
  • 1
  • 2
Volgende pagina